Istanbulska nevjesta

Istanbulska nevjesta 85 epizoda

Na dan majki Sureja odlazi na mezar kod Turkan i Cihana. Daje Turkan vijenac koji je kako kaze ona sama skupila i napravila na jednom mjestu. Kaze im kako je sretna i da im je oprostila. Tada joj dolazi tetka na mezar. Ona place i kaze da nema obraza da bilo sta kaze ali da samo moze reci da su njoj ostavili ono najljepse.

Esma ustaje i sredjuje se ali sa osmijehom prilazi Garipu koji spava i pita se zasto je ne posmatra. Tada prilazi Garipu i shvata da Garip ne reaguje, da izgleda i ne dise. Tada svi dotrce do Esme i odmah pozivaju hitnu pomoc. Garip nazalost umire. Esmi je tesko prihvatiti Garipovu smrt. Adem i Gunes odlucuju da usvoje dijete.

Za to postoji korak u njihovom odnosu. Činjenica da Esma počinje da živi sa Garipovim snom počinje u nekom drugom periodu. Süreyya ulazi u studio pokušavajući da održi energiju uprkos svemu. Sa smrću Garipa počinje drugačiji proces za Boranove. Esmina bolest će se ozbiljno pogoršati i dovesti do njenog iracionalnog zaključka.Esma čak štaviše traži od Sureje da je ubije jer ona znajući da nema više Garipa ne može živjeti. Sureji je tako teško gledati Esmu u tom stanju,.