Istanbulska nevjesta

Istanbulska nevjesta 77 epizoda

Ozgur je u bolnici i svi su zaprepasteni zbog njenog stanja posto u svemu krive Faruka. Faruk nikako da se oporavi od svega sto se desilo sa Ozgur i Surejom. Pokusava da povrati Surejino povjerenje ali ga isto toliko brine sto mu ona ne vjeruje. Esma pokusava Sureju da pridobije i shvati sta se desava. Daje joj podrsku kada joj je najpotrebnije.

Sureja opet pokusava da dodje do Faruka i kaze mu da ide u bolnicu ako zeli. Faruk je moli da ostane malo sam jer mora da razbistri glavu. Okan dolazi kod Ozgur i savjetuje je sta ce i kako raditi kako bi dobili ono sto zele. Ona ga ispituje u vezi sa nesrecom. Ipek razgovara s Okanom za svoju porodicu i uvjerava Okana da je sve nesporazum. Okan odlazi iz kompanije.

Ozgurovo stanje se popravlja, ona se osjeća krivom zbog greške koju je napravio njen prijatelj i kreće da prica sa Süreyyom. U međuvremenu, Emir pokušava doći do oca zbog plana u školi, ali Farukov intenzitet to ne dopušta. Emirova odluka da ode u inostranstvo za obrazovanje će dovesti do značajnih promjena u Farukovom životu.Faruk, Fikret i ostala ekipa je sa Osmanom i daju mu poklone pa se smiju kada mu Fikret da svoj poklon.

Esma i Garip odlaze pored mora setati i Garip joj pise na pijesku njeno i svoje ime sto Esmu ponovo odusevljava. Momacka vecer je u najboljem redu, ali djevojke ni ovaj put ne zele ostaviti svoje drage muzeve bez njih pa se odlucuju posjetiti ih i prirediti im iznenadjenje. Sureja i Faruk se mire ponovo. Sreca je ponovo pokucala na vrata Boranovih. Nadati se da je ovaj put trajna zaista.