Istanbulska nevjesta

Istanbulska nevjesta 79 epizoda

Faruk je napokon pronasao majku, ali kada čuje prve riječi od nje Faruk biva šokiran. Pokretanje Esminog oboljenja prouzrokovano je time što su je svi ispitivali. Zbog toga se svi osjecaju krivim. Esma je počela da gubi pamćenje i kada je ugledala Faruka rekla mu je: “Oče ja sam došla”! Faruk je jako zabrinut za majku.

Uzima je u auto i odvozi doktoru. Saznaje sta se desava s njom. Doktori mu kazu da je bilo i za ocekivati da ce poceti gubiti pamćenje. Sureja tjesi Faruka. Fikret je takodjer izbezumljen, ne moze prihvatiti činjenicu da gube majku. Svi se trude i djeca i Garip da daju sto vise morala Esmi i daju joj podrske i toplih zagrljaja.

Esma grli Sureju i kaze joj da od nje ocekuje da bude njen nasljednik, da bude bas kao ona jer je ona njena kcerka. Tada se zagrle. Dok Faruk planira prve dane svog novog života da živi sa Sureyyom, preokrecu se u sasvim dugaciji pravac. Esmino zaboravljanje Anastazije i njenog odnosa s Osmanom uzrokuje Anastaziji da nastavi raditi u kući.

Sureja shvata da ponovo nece moci ostvariti svoje snove i prestaje mastati o tome. Farukovo iznenađenje za Sureyyu je znak da su na novom putu. Ovo ce biti tezak period za Boranove, hoce li i ovaj period uspjeti prevazici?