Istanbulska nevjesta

Istanbulska nevjesta 83 epizoda

Iako je Nazif kriv sto je imao takvo djetinjstvo, Esma i ostali ukucani su shrvani sto se desilo. Esma razbacuje sve po kuci nakon saznanja da je doslo do pozara i da je nakon sta je ona napravila doslo do pozara i da je Nazif bio zakljucan u sobi te da je sada Nazif u teskom stanju u bolnici. Gulistan cekaju teski dani.

Esma ponovo dozivljava teske dane. Galip je pokusava smiriti ali ona nakon sto sve razbaca po svojoj sobi kaze da ne zeli nikoga pored sebe. Sureja se brine da sad Esma sebi ne naudi.Adem ne moze doci do Guneš. Kada shvati da ga niko ne moze shvatiti, on upućuje pogled ka Dilari. S druge strane, Süreyya je na putu da pronađe sopstveni izlaz, uprkos svim događajima.

Oporavak Nazifa iz bolnice ne završava Esminom borbom s njim. Za Esmu je sada započeo novi proces.Esma se odlucuje da napise oprostajno pismo i odlazi od kuce, sama. Svi citaju njeno pismo i sokirani su. U pismu im govori da je ni slucajno ne zovu te da im ostavlja u emanet Garipa te da ga ni slucajno ne ostavljaju samoga, zatim se oprasta od njih. Slika prikazuje Esmu kako gleda sa prozora izgleda od staračkog doma.