Home / Pomozimo u ime Allaha / Hitno potrebna pomoć djevojčici Ilhani Halkić iz Bosanske Krupe

Hitno potrebna pomoć djevojčici Ilhani Halkić iz Bosanske Krupe

Možda ne možemo promijeniti cijeli svijet, međutim, možemo to učiniti bar za jednog insana. Učinimo njen svijet boljim. Ako to nismo u stanju, onda smo kao insani zakazali – stoji u mnogobrojnim opisima podjele fotografija i apela za pomoć 2-godišnjoj djevojčici Ilhani Halkić iz Bosanske Krupe putem društvenih mreža.

Mala Ilhana je rođena sa 3 rupice na srcu i sa 2,5 mjeseca je imala operaciju. Do druge potrebne operacije, kada je napunila godinu dana, nikada nije došlo.

Desna komora srca ne prima dovoljan dotok krvi pa se ta krv vraća i djevojčica ostaje bez kisika, što dovodi do toga da postaje modra, od ručica, usana, jezika… Brzo se umara, tako da je dječije igre zamijenila krevetom, a svakodnevno ima i napade i stalno prima nove doze kisika kako bi preživjela.

Svoje prve dvije godine života ova djevojčica se bori da preživi, stanje se pogoršava, tako da se portal Cazin.NET, potaknut njenom teškom sudbinom, rado odazvao širenju ovog hitnog apela za pomoć.

Na jednoj od nedavnih kontrola doktori su istakli da je Ilhani potrebna operacija ugradnje određenih cjevčica kako bi samostalno disala, ali operacija je moguća samo u Njemačkoj ili Italiji.

Njeno malo, ali veliko srce nije dobro, ali sigurni smo da će mnogi humani ljudi odlučiti pomoći joj da ima normalno djetinjstvo, s obzirom da roditelji nisu u materijalnoj situaciji da sami financiraju sve troškove operacije i liječenja.

Sjetite se da naše malo nekom znači puno, a samo 1 KM koju donirate može vratiti osmijeh na lice ove 2-godišnjakinje.

Porodicu Halkić možete pronaći u Ulici 511 slavne brdske brigade u Bosanskoj Krupi, tačnije na raskrsnici za bolnicu i Lipik.

Pomoći također možete uplatama na sljedeće brojeve žiro računa:

cazin.net

error: Zabranjeno kopiranje !!