Biografije

Hande Erçel – Biografija

Hande Erçel je nadarena i lijepa glumica, model. Hande Erçel rođena je 24. novembra 1993. godine u mjestu Bandırma, u zapadnom dijelu Turske. Visoka je 1.68 metara. Odrasla sa djedom, nanom i sestrom Gamze Erçel koja je također glumica. Svoju je karijeru počela graditi kao model, da bi se potom okušala i proslavila glumom.

Osvojila je titulu Miss Turske “2012. godine i iste joj je godine dodijeljena uloga Zahide u seriji ‘Çalikusu’.
To je pojačalo njeno prisustvo u showbizu i donijelo joj ulogu Meryem u kratkotrajnoj turskoj TV seriji ‘Çılgın Dersane Üniversitede’.

Nakon toga je glumila u seriji “Hayat Ağacı”. Potom je uslijedila i serija “Güneşin Kızları” koja je Hande lansirala u zvjezdanu orbitu, a ubrzo se proslavila i u drugim zemljama.
Naime, turske serije trenutno su jako popularne širom svijeta. Trenutno je uz Kerem Bursina glavna zvijezda TV serije Sen Çal Kapımı.

U marta 2017. postala je ambasador brenda DeFacto sa Aras Bulut İynemli.
Nagrađena je za najbolju glumicu u humorističnoj TV seriji na dodjeli Pantene Golden Butterfly Awards, četrdeset četvrtoj organizaciji u 2017. godini.

Ova crnokosa ljepotica tvrdi da bi se voljela okušati i u Hollywoodu.
Ništa protiv nebi imala ni da snimi film s velikim holivudskim glumicama poput Natalie Portman i Penelope Cruz.

Erçel će uskoro debitovati u svom prvom dugometražnom filmu Mest-i Aşk, koji je iransko – turski film.
Ona će biti u glavnoj ulozi zajedno sa Shahab Hosseini , Parsa Pirouzfar , Ibrahim Çelikkol , Selma Ergeç , Bensu Soral i Boran Kuzum.