Biografije

Gabriela Spanic- Biografija

Gabriela Elena Spanic Utrera je rođena 10. decembra 1973. godine. Ona je nagrađivana venezuelanska glumica i model, najpoznatija po ulogama u latinoameričkim telenovelama, poput Otimačice, Za tvoju ljubav i Uljeza. Između ostalog bavi se produkcijom i pjevanjem.

Gabrielina majka je iz Venezuele, a otac joj je emigrirao zajedno sa njenim djedom i bakom iz Hrvatske u Venezuelu, 1947. godine. Karijeru je započela na izboru za Miss Venezuele 1992. kao Miss Guarico znajući da će je manekenstvo približiti glumi. Bila je izabrana za Miss Guarico (1992.) i Miss Tijela na izboru za Miss Venezuela International. Studirala je psihologiju godinu dana, ali njezina strast je uvijek bila gluma pa je pohađala satove glume na Luz Columbia Theatre Research Centre.

Glumačku karijeru počela je u Venezueli glumeći manje uloge u venezuelanskim telenovelama u produkciji TV kuće Venevision. Godine 1993. odigrala je zapaženu ulogu u seriji Morena Clara. Godine 1997. ponuđena joj je uloga u projektu meksičke TV kuće Televise, telenovele Otimačica, zbog čega se preselila u Meksiko.

Njena sestra blizanka Daniela je manekenka i također glumica. Ima i mlađu sestru Patriciju te braću Antonija i Adiela. Dana 22. oktobra 1997. godine udala se za glumca Miguela de Leona. U septembru 2003. rastavila se od supruga Miguela. 2005. godine izbacila je vlastitu liniju “Gabriela 2005 Total”. u životu joj se dogodila strašna situacija. Naime, Gabrielu, njenu majku, dvogodišnjeg sina i dadilju najmanje četiri mjeseca kućna pomoćnica trovala je amonijevim sulfatom, otrovom koji se može naći u sredstvima za ubijanje štakora.

Tagovi

Slične objave

Back to top button
error: Zabranjeno kopiranje !!
Close

Otkriven je Ad Blocker

Molimo ugasite Ad Blocker zbog boljeg doživljaja na stranici.