Evo zašto premijer Srbije Aleksandar Vučić ne treba da dođe u Srebrenicu

55856ee5-dc0c-4fd6-8df2-549b25bbfe5f-vucic-690x480Ovih dana aktuelno je pitanja: Da li premijer Srbije Vučić treba doći u Srebrenicu?

Ovo je video pod rednim brojem jedan, snimak u kojem se vidi kako Šešelj, Vučić i Nikolić obilaze ratne srpske položaje iznad opkoljenog Sarajeva. Da li je ikada Vučić osudio ovaj vlastiti kukavički čin podstrekivanja napada na glavni grad Bosne i Hercegovine? Kakva je njegova uloga u tokom agresije i otkuda on iz Beograda da obilazi položaje agresora i sili se nad građanima opkoljenog Sarajava? Da li će Tužilaštvo BiH ispitati njegovu ulogu tokom njegove posjete kada je grad bio zasut artiljerijom?

Ovo je video broj dva, poslušajte ovdje govor mržnje Aleksandra Vučića dok je bio član Srpske radikalne stranke. Govor je održan 20. jula 1995. godine u Narodnoj skupštini Srbije. I ova osoba se danas zalaže za dobrosusjedske odnose, pravdu i poštovanje ljudskih prava?

Ovo je video broj tri, ovdje se pokazuje odanost svom tadašnjem lideru Vojislavu Šešelju, gdje podaništvo pokazuje lijući “krokodilske” suze:


(glasbosne.com)