Home / Biografije / Engin Altan Düzyatan – Biografija

Engin Altan Düzyatan – Biografija

Engin Altan Düzyatan rođen je u Izmiru u Turskoj 26. jula 1979 godine. Diplomirao je pozorišno odjeljenje za scenske umjetnosti. Nakon diplomiranja, počeo je svoju glumu na Istanbulskom univerzitetu 2001. godine. Magistrirao je i na Univerzitetu primijenjenih nauka u Bahreinu. Radio je na TV emisijama; Kocum Benim (Orcun), Hurrem Sultan (Sehzade Beyazid), Muhurlu Guller (Engin), Azize (Efe), Sil Bastan (Cihan), Kizlar Yurdu (Ozgur), Sevgili Dunurum (Murat), Cesaretin Var mi Aska (Tamer), Bir Bulut Olsam (Serdar Batur), Kapali Carsi (Firat Isik), Son (Halil), Yol Ayrimi (Gazeteci Murat), Cinayet (Yilmaz Seyhan) ve Ciragan Baskini (Poldi).Osvojio je nagradu kao najbolji glumac u Los Angelesu.

Filmografija:
Ruhsar (1997)
Bizim Otel (2001)
Yeditepe İstanbul (2001)
Koçum Benim (2002)
En Son Babalar Duyar (2002)
Mühürlü Güller (2003)
Hürrem Sultan (2003)
Alacakaranlık (2003)
Kampüsistan (2003)
Sil Baştan (2004)
Kalbin Zamanı (2004)
Azize (2004)
Kadın Her Zaman Haklıdır (2005)
Beyza’nın Kadınları (2005)
Belalı Baldız (2005)
Sıla (2006)
Kızlar Yurdu (2006)
Affedilmeyen (2007)
Cennet (2007)
Sevgili Dünürüm (2007)
Cesaretin Var mı Aşka (2008)
Dantel (2008)
Cin Geçidi (2008)
Kapalı Çarşı (2009)
Bir Bulut Olsam (2009)
Mezuniyet (2009)
Romantik Komedi (2009)
Şen Yuva (2010)
New York’ta Beş Minare (2010)
Bir Avuç Deniz (2010)
Anadolu Kartalları (2011)
Son (2012)
“Çırağan Baskını” (2014)
“Diriliş: Ertuğrul” (2014)
“Bilal” (2017) – voice (Turkish)

error: Zabranjeno kopiranje !!