Emir Hadžihafizbegović dobitnik još jednog vrijednog priznanja

Bh. glumac Emir Hadžihafizbegović dobitnik je nagrade Grand Prix za najboljeg glumca na 43. međunarodnom filmskom festivalu Fest koji se od 27. februara do 8. marta održava u Beogradu.

emir-hadzihafizbegovic-dobitnik-jos-jednog-vrijednog-priznanja_1425748081Nagrada će Hadžihafizbegoviću biti svečano uručena sutra navečer u beogradskom SAVA Centru, potvrdio je glumac za Oslobođenje.

Žiri glavnog takmičarskog programa ovogodišnjeg Festa u sastavu Neda Arnerić (predsjednica), Srđan Dragojević, Deborah Kara Unger, Maja Miloš, Giuseppe Piccioni, Ellen Kuras i Liu Jie izabrao je Hadžihafizbegovića za najboljeg glumca u konkurenciji 15 filmova iz cijelog svijeta.

Prizanje Grand Prix za najboljeg glumca na 43. Festu Hadžihafizbegoviću je pripalo za ulogu u hrvatskom filmu “Takva su pravila” reditelja Ognjena Sviličića. Podsjećamo da je prošle godine za istu ulogu bh. glumac nagrađen Zlatnim Lavom na venecijanskom filmskom festivalu.

Film “Takva su pravila” govori o pedesetogdišnjem taksisti Ivi, njegovoj sredovječnoj ženi Maji koja je domaćica i pati od povišenog tlaka, i njihovom sinu Tomici, maturantu srednje škole. Obitelj živi mirnim, ni po čemu osobitim životom, sve dok jednog dana Tomica ne dođe kući pretučen.

Inače, vrijedi napomenuti da je, iako obilježava 43. godišnjicu, filmski festival Fest tek od ove godine takmičarskog karkatera.

(Oslobodjenje)