Biografije

Ebru Şahin – Biografija

Ebru Şahin je rođena 18.05.1994 u Istanbulu. Visoka je 1.66 m a teska 54 kg. Nakon završetka školovanja na Fakultetu sportskih nauka na Univerzitetu u Istanbulu, studirala je glumu. Svoj glumački debi debitovala je 2016. godine s Kan Parası Filmi; Potom se pojavila u filmu “Moj otac” i serija Ratnik. Iako joj se smiješila uspješna karijera sportske menadžerice, novinarke i trenerice, turska glumica Ebru Şahin željela je više. Odlučila je slijediti svoje snove, jer kako kaže: “Poći za onim što voliš, vrijedno je rizika”.
– Studirala sam na sportskoj akademiji Sveučilišta u Istanbulu i dugo mi je trebalo da se počnem baviti glumom. Zapravo, žarko sam željela postati glumica, ali nisam imala hrabrosti pa mi je trebalo vremena da donesem tu odluku. U početku sam glumila u reklamama. Tada sam shvatila da sam vrlo sretna u sredini u kojoj se nalazim i da je gluma jedini posao kojim se želim baviti. Kad sam to osvijestila, odmah sam dobila dvije filmske ponude. Zatim su uslijedile serije.Gluma u Turskoj funkcionira po principu – ako prođe, prođe, pa mi je bilo pomalo teško steći samopouzdanje i krenuti tim putem – kaže glumica koju smo upoznali u seriji ‘Istanbulska nevjesta’, a sada je pratimo kao Rejan u turskoj uspješnici ‘Ljubav osvetnika’ ili “Nemoguća ljubav“. Rejan mašta o životu princeza iz bajki koje joj je majka čitala te vjeruje u čuda i beskrajnu ljubav.
– Ne volim se nalaziti u nečemu u čiju autentičnost ne vjerujem. Možda me taj osjećaj realnosti, koji sam stekla kad sam prvi put pročitala priču, nagnao da toliko prigrlim i Rejan i ‘Ljubav osvetnika’. Glumiti djevojku koja je odrasla na potpuno drukčiji način od mene te biti srce, oči, držanje i glas žena iz priča za koje, nažalost, znamo da se događaju, znači mi mnogo. Poruke koje primam od žena koje su zaista doživjele ili svjedočile takvim pričama u meni bude razne osjećaje – govori 25-godišnja Turkinja kojoj je serija donijela veliku slavu.

Serije i filmovi Ebru Şahin:
2019 – Hercai
2018 – Yasak Elma “Zabranjena jabuka”
2017 – İstanbullu Gelin “Istanbulska nevjesta”
2017 – Savaşçı
2017 – Babam
2016 – Kan Parası

Slične objave

Back to top button
Translate this website »
error: Zabranjeno kopiranje !!

Otkriven je Ad Blocker

Molimo ugasite Ad Blocker zbog boljeg doživljaja na stranici.