Dino Merlin nakon 7 godina ponovo u Sarajevu

dino_merlin_394324S1Zvijezda balkanske muzičke scene Dino Merlin najavio je danas na stadionu Koševo predstojeći veliki koncert koji će 25. jula održati u Sarajevu.Koncert se na ovom stadionu u sklopu turneje “Hotel Nacional” održat će se za tačno mjesec, nakon pauze od sedam godina, koliko Dino nije pjevao u rodnom gradu.

Izvršni producent spektakularnog događaja Asim Kraljić rekao je da je turneja od Primoštena do danas bila impresivna.

“Nikad se nismo duže pripremali, čak šest mjeseci. Veliki je interes za koncert i veliki broj turističkih agencija dovozit će ljude u Sarajevo. Novina je da su se karte mogle rezervisati iz cijelog svijeta online”, rekao je menadžer Kraljić.

Karte će biti numerisane i s uputama kako doći do mjesta. Kraljić je najavio tehnički spektakl upotpunjen videoprodukcijom.

“Sama bina će biti veličine preko 400 metara, a postavljat će je 200 ljudi”, dodao je.

Koncert će snimati filmska ekipa od 26 osoba kako bi svi oni koji ne mogu doći atmosferu koncerta mogli pogledati na DVD-u.

Dino Merlin rekao je kako živimo u vremenu gdje je ljudima”sve mrsko” i da su postali ravnodušni, što nije slučaj s njegovom muzikom.

“Zahvalan sam što nisu ravnodušni prema mojim koncertima i muzici. Koševo je za mene potpuno drugačiji emocionalni doživljaj jer sam rođen nekoliko stotina metara odavde i ovdje sam prvi put zaigrao fudbal. Koševo je teren na kojem najbolje igram”, rekao je.

Istakao je kako mu brojke o prodaji albuma i pregledima ne znače mnogo već da mu je bitno to što su ljudi uz njega skoro 30 godina. (Klix.ba)