Delegacija Vatikana obilazi stadion na Koševu

pripreme papa2Delegacija Vatikana, Katoličke crkve u BiH i Predsjedništva BiH predvođena Borjanom Krišto, doprdsjednicom HDZBiH, stigla je u prostorije Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase kako bi provjerila sigurnosno stanje, a u vezi sa dolaskom pape Franje u Sarajevo u junu, piše novinska agencija Patria.

Delegaciju su primili rukovodioci Centra za sport i rekreaciju direktorica Jasmina Polić i ostali uposlenici, koji su upravo započeli sastanak s visokom delegacijom.

Kako nam je prije samog početka kazala Polić, u ovom trenutku se još uvijek ne zna da li će papa u junu centralni govor održati na stadionu na Koševu, kao što je to 1997. godine učinio Papa Ivan Pavao Drugi.

Međutim, ona je potcrtala da su oni kao upravitelji stadiona spremni učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se ova veličanstvena ceremonija mogla održati upravo ovdje.

– Visoka delegacija je obišla stadion, raspitivali su se za sve uslove. Među njima je bilo i onih koji su 1997. godine bili ovdje i nisu krili oduševljenje koliko se do danas stadion obnovio i koliko su bolji uslovi, Nisu se izjasnili da li će papa u junu održati centralni govor na Koševu, otišli su dalje u obilazak. No, bez obzira na to uposlenici CSR-a će pripremati se i obezbjediti dodatne uslove ukoliko to bude traženo od nas, kako bi ponovo i ovaj papa održao centralni govor baš na ovom stadionu, kazao nam je Haris Fazlagić, rukovodilac sektora marketinga u CSR-u. (Nap)