Biografije

Deana Uppal – Biografija

Deana Uppal je indo-britanska glumica i model koji se uglavnom pojavljuje u bolivudskim filmovima. Rođena je 30. januara 1989 godine u malom selu Middleborough, a kada je imala 12 godina preselila se u Midlands zajedno sa svojom majkom i tamo je stekla školsko obrazovanje. Nakon smrti njenog oca koji je umro od raka, morali su se suočiti sa ozbiljnim posljedicama da bi se život promjenio u pozitivnom pravcu.

Sa 16 godina počela se baviti modelingom i radila za mnoge međunarodne brendove. Pobjednica je takmičenja Miss Indije iz Velike Britanije 2012. Bila je jedna od ucesnika Velikog brata koji je održan 2012. godine u Velikoj Britaniji gdje je osvojila treće mjesto. Bila je i jedna od takmičara indijske reality show igre “Fear Factor: Khatron Ke Khiladi 5”.

Deana Uppal snimila je svoj debi u Bollywoodu sa filmom “Bhaag Johnny” režisera Shivam Nair, gdje se pojavila kao poseban gost sa Kunal Khemu, Mandanom Karmi i Zoa Morani 2015. godine. U 2016. godini igrala je vodeću ulogu u filmu “Born to Be King” koji je dobio pozitivan odgovor na blagajnama.

Filmovi u kojima je glumila: Hard Kaur (2017), Yeh Hai India (2017), Born to Be King (2015), Bhaag Johnny (2015)

Tagovi
Back to top button
error: Zabranjeno kopiranje !!
Close

Otkriven Ad Blocker

Molimo ugasite Ad Blocker zbog boljeg doživljaja na stranici.