Home / Vijesti / Danas svečano obilježen dan općine Zavidovići

Danas svečano obilježen dan općine Zavidovići

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović prisustvovao je danas svečanom obilježavanju dana općine Zavidovići. Kazao je kako je ponosan što se rodio u tom gradu i sto je proveo pola života u njemu. Na početku svečanosti položeno je cvijeće i proučena fatiha na Spomen-obilježju žrtvama rata 1992-1995.

Upriličena je i svečana sjednica Općinskog vijeća Zavidovići, na kojoj su se uz Džaferovića obratili i općinski načelnik Hašim Mujanović, te predsjedavajući Općinskog vijeća Redžo Seferović.

– Ovdje su moji korijeni. Mezarovi mojih roditelja su u ovom gradu. Uvijek ću ponosno kazati da sam odavde. Ovo je ponosan grad, mi smo ponosni ljudi. Nakon odbrane od agresije i oslobođenja, Zavidovići su grad koji se borio sa pitanjima svakodnevnog života. Danas nemamo ono što Zavidovići zaslužuju. Trebamo da uradimo sve da to budu – kazao je Džaferović.

– Moramo sve uraditi da u Zavidoviće dovedemo nove investicije, da se otvaraju mala i srednja preduzeća, koja su osnov nove, moderne ekonomije. I mislim da je to budućnost ovoga grada. Ovo je grad koji ima ljude koji znaju raditi i to će biti druga strateška stvar, za koju ćemo dati sve od sebe, i uradit ću sve da dovedemo investicije, kazao je.

U okviru obilježavanja Dana općine, otvoreno je i spomen-obilježje za šehide i poginule borce u mjesnoj zajednici Kovači.

error: Zabranjeno kopiranje !!