Biografije

Can Yaman – Biografija

Turski je glumac i pravnik rođen 8. novembra 1989. godine u Istanbulu u Turskoj. Također glumac ima jugosovenske korijene, a i rođak je nogometnog trenera Fuata Yamana.

On je bio jedino dijete u svojoj obitelji. Završio je osnovnu školu Bilfen i srednju Italyan Lisesi. Kao student razmjene, Can je otišao i preselio se u SAD na neko vrijeme, ali se potom vratio u rodnu Tursku i krenuo na Univerzitet Yeditepe na Pravnom fakultetu, a diplomirao je 2012. godine.

Iza ramena jednog vrlo mladog i harizmatičnog glumca nalaze se tri dela u turskoj TV seriji. Naravno, ove emisije nemaju “najviši rejting”, ali svaki glumac započinje svoj rad s malim, ali prilično sigurnim pobjedama.

Godine 2014. učestvovao je u snimanju svoje prve serije “Poslovi srca” u ulozi Bedira. Također je morao izgubiti 6 kilograma kako bi uklonio svoja preširoka i mišićava ramena. Dok je njegov sljedeći projekat bio serija “Ljubav iz inata”, gdje je uspješno odigrao glavnog junaka – biznismena Yalina Arasa. Ova serija je osvojila srca publike. Dok je 2016. godine, Can počeo snimati u novoj seriji “Koji od nas nije volio?” “zajedno sa glumicom Selen Soyder. Nakon završetka serije” Full Moon “, u kojoj se trenutno uključuje, Can Yaman je već pronašao novi projekat, koji će svirati u” Wealth “.

Filmografija: 2014. Gönül İşleri, 2015. İnadına Aşk, 2016. Hangimiz Sevmedik, 2017. Dolunay, 2018–2019. Erkenci Kuş.
Filmonizirani.net

Tagovi

Slične objave

Back to top button
error: Zabranjeno kopiranje !!
Close

Otkriven je Ad Blocker

Molimo ugasite Ad Blocker zbog boljeg doživljaja na stranici.