Burna subota u Sarajevu: Nasilničko ponašanje, pljačka Konzuma, zaplijenjeni pištolji…

U glavnom gradu BiH jučer je bilo poprilično burno, a pripadnici MUP-a KS imali su poprilično posla, piše novinska agencija Patria.

policija1001Najprije je iza ponoći uhapšen M.A. rođen 1997. godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje. Također kod N.G. rođenog 1987. godine u vozilu kojim je upravljao uhapšeni N.G. policajci su pronašli i oduzeli jedan pištolj marke „Crvena Zastava“, sa okvirom u kome se nalazilo osam metaka, kao i još jedanaest metaka kalibra 7,65 mm za koje nije posjedovao odobrenje nadležnog organa.

– O navedenom slučaju obaviješten je dežurni tužitelj, a imenovani je predat u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode – kažu iz MUP-a KS.

U subotu je opljačkan i Konzum u ulici Himze Polovine, od strane NN lica koji su uz prijetnju vatrenim oružjem izvršili razbojnišrvo nad radnicom, a otuđena je neutvrđena suma novca.

– Policijski službenici rade na rasvjetljavanju ovog slučaja i identifikaciji i pronalasku izvršioca – dodali su iz MUP-a KS.