Home / Pomozimo u ime Allaha / Budimo humani: Šestočlana porodica živi bez marke prihoda

Budimo humani: Šestočlana porodica živi bez marke prihoda

Teška životna sudbina zadesila je porodicu demobilisanog borca Armije RBiH Nermina Hairića (41), nakon što su liječnici prije dva mjeseca ustanovili kako je obolio od teškog oblika karcinoma na plućima.
Hairić sa suprugom Nedžminom i četvoro maloljetne djece, tri sina i jednom kćerkom, živi u staroj i trošnoj kući u selu Kruhari, nadomak Sanskog Mosta.

Zbog teške bolesti prikovan je za krevet i nije više u stanju da obavlja fizičke poslove, a sve donedavno radio je u jednom privatnom preduzeću koje se bavilo sječom šume.

“Dok sam mogao raditi, pomoć ni od koga nisam tražio. Sada sam prinuđen da molim, zbog moje djece i njihove budućnosti, ja više nisam važan”, kroz plač kaže Hairić.

Ova šestočlana porodica ostala je na taj način bez ikakvih izvora prihoda te u posljednje vrijeme preživljavaju isključivo od humanitarne pomoći.

Hairiću predstoji dugotrajno liječenje na Kliničkom centru u Sarajevu, ali glavni problem ove porodice je teška finansijska situacija, budući da dovoljno novca nemaju ni za pristojan život.

Inače, Hairići žive kao podstanari, budući da su izbjegla i raseljena lica s područja Banjaluke i nemaju nikakvu imovinu.

Kako bi pomogli ovoj porodici, njihove komšije i prijatelji pokrenuli su humanitarnu akciju kojom se nastoje prikupiti novčana sredstva.

Prema riječima jednog od organizatora akcije Hamdije Šaranovića, prioritetno je riješiti njihovo stambeno pitanje, kao i prikupiti sredstva za liječenje.

Svi koji žele pomoći porodici Hairić sredstva mogu uplatiti na žiro račun kod Sparkasse Bank na ime Nermin Hairić, broj: 1990446064473660.

error: Zabranjeno kopiranje !!