Home / Vijesti / Barack Obama odgovori ona pismo Emira Hadžića

Barack Obama odgovori ona pismo Emira Hadžića

Izbjeglica iz Bosne i Hercegovine i američki marinac Emir Hadžić, dobio je pismo od Baracka Obame.

Naime. Hadžić je prošle godine uputio pismo predsjedniku SAD, u kom se Obami i američkom društvu i državi zahvalio jer su ga primili kao izbjeglicu i pomogli mu da započne novi život.

Pogledajte u nastavku šta stoji između ostalog u pismi. slika je preuzeta od Avaz.ba

Prijevod pisma:

Dragi Emire, vaše pismo je stiglo do mene i želim vam se zahvaliti na vašem ogromnom doprinosu”, piše Obama, pa nastavlja:

Vaša posvećenost u odbrani naše zemlje i traženje mira preko međunarodne zajednice su se isticali u svakoj riječi (vašeg pisma op.a.) i vaša priča predstavlja ono najbolje iz američkog duha

Cijenim što ste ovo podijelili sa nama i dirnule su me vaše briže riječi upućene mojoj porodici i meni. Posebna mi je čast što sam vam mogao biti predsjednik i glavnokomandujući.

Ipak, vjerujem da je hrabrost i predanost ljudi poput vas bila važnija od mog boravka u Bijeloj kući u našoj borbi da Ameriku i cijeli svijet uvedemo u svjetliju i mirniju budućnost.

Još jednom vam hvala na pismu i kada se vratite kući u St. Louis želim vam sreću u svim budućim avanturama, napisao je predsjednik SAD Barack Obama u pismu upućenom Emiru Hadžiću.

error: Zabranjeno kopiranje !!