Avion pao na kuću

kuca plamenTri putnika jednog manjeg aviona poginula su prilikom pada na jednu kuću u Plejnvilu, jugozapadno od Bostona, javio je AP, prenosi novinska agencija Patria.

Policija države Masačusets je saopštila da su život u nesreći u nedjelju uvečer izgubile dvije odrasle i jedna maloljetna osoba iz aviona. Letjelica tipa “Bičkraft BE36” (Beećcraft) poletila je sa aerodroma “Lankaster” u Pensilvaniji i trebalo je da sleti na “Norvud memorijal” u Masačusetsu.

Predstavnik federalnih vazduhoplovnih vlasti Džim Piters saopštio je da je avion oko šest sati po podne po lokalnom vremenu pao na dvospratnu kuću.Porodica koja je u njoj živela uspjela je na vrijeme da pobjegne nakon što je požar zahvatio objekat, saopšteno je iz policije.

Vatrogasne ekipe na mjestu nesreće pokušavaju da ugase požar tri sata poslije nesreće, saopštilo je portparol masačusetske policije Dejv Prokopio. U kući je, prema izjavama komšija za “Boston Glob”, živjela četvoročlana porodica.

Jedan od njih, Majk Braun, rekao je za “San kronikal” da je bio ispred njegove kuće i pekao roštilj, kada je čuo zvuk aviona, pogledao uvis i vidio kako je počeo da ponire.

Braun je dodao da se čulo pucketanje motora i tresak, a zatim je vidio dim. Očekuje se da pripadnici federalne agencije za istraživanje nesreća u civilnoj avijaciji u toku dana obiđu mjesto nesreće. Identitet poginulih osoba neće biti objavljen dok Agencija o nesreći ne obavijesti njihove porodice, rekao je Piters. (Nap)