Home / Vijesti / Aviokompanija FlyBosnia kupila Airbus 319, nosi naziv “Sarajevo”

Aviokompanija FlyBosnia kupila Airbus 319, nosi naziv “Sarajevo”

Aviokompaniju FlyBosnia kupila je avion Airbus 319 koji se trenutno nalazi na aerodromu u Sofiji na održavanju. Avion je ofarban a na njemu je ispisano i ime glavnog grada BiH.Avion je kupljen od bugarske aviokompanije Balkan Holiday Air, a trebao bi, saobraćati na relaciji Sarajevo – Rijad. Vremenom će se destinacije proširiti i na Džedu, te evropske gradove poput Frankfurta, Štokholma i Amsterdama.

Podsjetimo, osnivači FlyBosnie su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u našoj zemlji. Saudijski konglomerat opisao je “FlyBosniu” kao novu, mladu i dinamičnu aviokompaniju koja će težiti ka tome da osigura putnici uzbudljive i sigurne letove s najvišim standardom usluga.

U maju ove godine izabrano je kabinsko osoblje, 20 stjuardesa i stjuarda, kojim je kapetan Amir Baralić uručio certifikate nakon završene obuke. Iako je prvi let na relaciji Sarajevo – Rijad bio najavljen za 10. juni, let nije realizovan jer se proces dobijanja dozvole za obavljanje komercijalnih letova odužio.

error: Zabranjeno kopiranje !!