Biografije

Arjun Bijlani – Biografija

Arjun Bijlani je rođen 31. oktobra 1982. u porodici Sindhi u Mumbaiju, Maharashtra, Indija. Školovao se u škotskoj školi Bombay, Mahim, a fakultet na H.R. College of Commerce and Economics. Indijski je televizijski i filmski glumac. Ima i mlađeg brata Niranjana Bijlanija. U dobi od devetnaest godina izgubio je oca Sudaršana Bijlanija. Oženio se svojom dugogodišnjom djevojkom Nehom Swami 20. maja 2013. godine. Postali su roditelji 20. januara 2015. godine sinčiću kojeg su nazvali Ayaan Bijlani.


Arjun Bijlani aktivan je u indijskoj televizijskoj industriji od 2004. godine i pojavljivao se u brojnim televizijskim serijama, Reality Shows, a glumio je i u bolivudskom filmu pod nazivom Direct Ishq. Njegovo prvo izvanredno djelo bilo je u seriji Left Right Left. Od tada je Arjun ukljucen u brojne televizijske serije i postao je izuzetno popularna i dostojna superzvijezda indijske televizijske industrije. Arjun Bijlani se takođe smatra jednim od najplaćenijih glumaca u indijskoj televizijskoj industriji.

Arjunu su dodijeljenje brojne nagrade, uključujući nagradu Kalakar za Miley Jab Hum Tum 2010. godine, Zee Gold Awards za Naagin 2016. i Lions Gold Award za Miley Jab Hum Tum 2010. godine.
Sa svojom porodicom živi u Mumbaiju. Arjun Bijlani ima brojna imanja u svom rodnom gradu i često je boravio u „Kući Mirabelle“. Osim modelinga i glume, Arjunov hobi je biciklizam, ples; gledanje filmova i čitanje knjiga. Mnogo vrjemena provodi u jogi i vježbanju.