Biografije

Amine Gülşe – Biografija

Amine Gülşe rođena je 30. aprila 1993 godine u Švedskoj. Visoka je 1.78. Amine Gulse, istanbulsku glumicu i modela, domaća publika trenutno gleda u ulozi lijepe, ali tvrdoglave Nur u hit turskoj seriji “Nikad ne odustajem“.Aminin otac, profesionalni sportista porijeklom Iračanin, igrao je u jednom švedskom klubu, pa je ona rođena u ovoj zemlji 1993. godine. Iako je odrastala u Švedskoj, roditelji nisu dozvolili da zaboravi korijene, pa je se tako u njihovoj kući govorio samo turski jezik. Svakog ljeta je pohađala časove ovog jezika, a nekoliko puta godišnje su dolazili u Tursku u posjetu rodbini.

Kada se sa roditeljima preselila u Istanbul, Amine je počela da se bavi modelingom i bila je veoma tražena. Ona se 2014. godine takmičila na izboru za Mis Turske i odnijela pobjedu, pa je počela da dobija brojne ponude. Amine je zbog svoje ljepote zapala za oko i popularnom turskom glumcu Buraku Ozcivitu, koji je u to vrijeme osnovao i producentsku kuću. On joj je odmah ponudio glavnu ulogu u ljubavnom filmu, ali je Amine ipak odbila, jer je željela da se posveti pripremama za svjetski izbor ljepote.

Ova turska ljepotica je od 2015. godine u vezi sa čuvenim fudbalerom Arsenala Mesutom Ozilom. Bila je i te kako primjećena na ovogodišnjem Mundijalu u Rusiji, i često je u novinama bila na listama najljepših žena fudbalera. Kada je riječ o glumačkoj karijeri, Amine je debitovala 2015. godine, kada je počela da se snima serija “Nikad ne odustajem“. Iako joj je ovo bila prva uloga, Amine se pokazala odlično i dobila dobre kritike od turske stručne javnosti.