Amel Ćurić pobjednik X Factora

Amel-Čurić-X-Factor-Adria-264215-658x357Superfinale regionalnog takmičenja X Factor nastupom je otvorio Željko Joksimović.
On je otpjvao pjesmu „Ranjena zver“ koja će se naći na njegovom novom albumu. Nakon Željka nastupio je Makedonac Bobi Mojsovski, a poslje njega i Magdalena Bogić. Takmičarka iz BiH otpjeval je pjesmu Emeli Sande „Read All About It“ i Rihanninu pjesmu „We Found Love“. U prvom dijelu nastupa Magdalena je imala poteškoća sa glasom, ritmom i tekstom pjesme, ali joj to nijedan član žirija nije zamjerio.

Tonči Huljić joj je rekao da se to svima dešava, dok joj je Aleksandra Kovač poručila da je s razlogom u finalu. Massimo je Magdaleni savjetovao da nakon nastupa ne krivi sebe zbog grešaka, dok joj je Željko rekao da su tekstovi tu da se pamte i zaboravljaju.

Nakon Magdalene nastupila je grupa 9 Control. Oni su svojim nastupom odali počast nedavno preminulom srbijanskom glumcu Đuzi Stojiljkoviću tako što su otpjevali pjesmu „Devojko mala“ koju je on pjevao u filmu „Ljubav i moda“.

Aleksandra im je rekla da su iz emisije u emisiju bili sve bolji, dok je Željko istako da mu je veom drago što su otpjevali pjesmu „Devojko mala“, dodavši da su ga dirnuli u srce.

– Lijepo je što ste nas podsjetili na Đuzu Stojiljkovića koji mene podsjeća na djetinjstvo. Bravo – rekao je Massimo, dok je Tonči poručio da je još od Kuće sudija znao da je njima mjesto u finalu

Zadnji je nastupio Amel Ćurić koji je otjepvao pjesmu „Its My Life“ grupe Bon Jovi. Članovi žirija bili su oduševljeni njegovim nastupom.

Aleksandra je rekla da Amel jako dobro zna šta radi na sceni, te da djeluje toliko sigurno kao da je na svojoj sceni.

– Čestitam ti na svim nastupima koji su bili fantastični i vjerujem da će publika to znati prepoznati – rekao je Željko.

Tonči je Amelu rekao da je bio sjajan, dodavši da je sad postao zabrinut, dok je Massimo otkrio da su ga zvali da održi koncert u Švedskoj, ali samo pod uslovom da povede i Amela

Nakon nastupa pobjednika britanskog X Factora Jamesa Arthura saopšteni su i prvi rezultati glasanja. Odlukom publike takmičenje su zvršili 9 Control i Magdalena Bogić.

U drugom krugu takmičenja Amel Ćurić otpjevao je pjesmu Bijelog dugmeta „Sve je to od lošeg vina“, a odličan nastup osigurao mu je nastavak takimčenja. Nakon drugog presjeka glasova takmičenje su napustili skupina Highway Trio i Iva Ćurić.

Amel je i u duelu pjevao pjesmu Bijelog dugmeta. Njegova izvedba pjesme „Da te bogdno ne volim“ članove žirija ostavila je bez teksta. Nakon Amela nastupio je i Bobi Mojsovski koji je otpjevao pjesmu „Bed of Roses“ grupe Bon Jovi. Nakon njihovih nastupa članovi žirija su zaključili da su u finalu ostali najbolji vokali.

Nakon duela objavljeni su rezultati glasanja. Publika je odlučila da pobjednik X Factora bude Amel Ćurić. Pjevač iz BiH od samog početka takmičenja bio je jedan od favorita. Amel se zahvalio fanovima na podršci i glasovima, a na kraju je poručio da ni sam ne zna kako je uspio dva puta pobijediti u sličnim emisijama.   (faktor.ba)