Home / Biografije / Alperen Duymaz – Biografija

Alperen Duymaz – Biografija

Alperen Duymaz je rođen 3. novembra 1992. godine. On je turski model i glumac. Tokom školovanja bio je zainteresovan za muziku i modeliranje. Studirao je na Hacettepe Univerzitetu u State Department of Conservatory. Počeo je svoju glumačku karijeru sa TV serijom Tatlı Küçük Yalancılar. Karijeru je nastavio sa serijama Acı Aşk i Bodrum Masalı. Igrao je karakter Kutaja u filmu Resistance Karatay iz 2018. godine. Burcu Özberk je imao kratkoročni odnos. Tokom godine, počeo je da svira karakter “Emrah komiser” u Čukuru.

Filmografija:
2015-Acı Așk
2015-2016-Tatlı Küçük Yalancılar
2016-2017-Bodrum Masalı
2018-Çukur
2018-Çarpışma
2018-Direniş Karatay

error: Zabranjeno kopiranje !!