Home / Biografije / Ali Yasin Özegemen – Biografija

Ali Yasin Özegemen – Biografija

Rođen je 30. maja 1989. u Konyi. Njegovo puno ime je Ali Yasin Özegemen. Uspješan model, koji je započeo osnovnu školu u Konyi, bio je zainteresiran za košarku u istim godinama. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje stekao je na privatnom Ideal koledžu, jednom od vodećih koledža u Konyi.

Imao je košarkaško prvenstvo u malim timovima. Bio je zainteresiran za košarku do srednje škole, ali je morao napustiti ovaj sport u srednjoj školi. 2008. godine, na Univerzitetu Mu Hospla, hotelijerstvo je pobijedilo.

Dok je studirao na univerzitetu, postao je zainteresovan za modeliranje. Godinu dana nakon što se prijavio za modeliranje, preselio se u Istanbul 2013. godine. Nastupajući na polju prvog u 2013. godini u seriji devedesetih, učestvovao je 20. dio nastavnika matematike. Na ovaj način, kao i modeliranje, ušlo je u aktuelnu industriju. Yasin Özegemen je učestvovao na takmičenju Big Brother koje je emitovano na Star TV ekranima 2015. godine. Na 100-dnevnom takmičenju ima 8 dječaka i 8 djevojčica. Takmičenje predstavlja Asuman Krause.

Serije u kojima je glumio:
2013 – Doksanlar – Devedesete
2019- Yaralı Kuşlar – Ranjene ptice