Vijesti

Zavidovići: Počela izgradnja ulice Mehmed paše Sokolovića

Nakon uspješnog rješavanja svih pretpostavki za izgradnju produžetka ulice Mehmed paše Sokolovića, 28.07.2016. godine izvršeno je uvođenje izvođača radova u gradilište koji će u periodu 60 dana biti obavezan završiti sve ugovorene radove.

Potrebno je istaći da izgradnja ovog dijela ulice Mehmed paše Sokolovića je decenijema bila uslovljena rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa, čije rješavanje je pokušano i u prijeratnim vremenima.

Međutim radom nadležnih općnskih službi riješeni su imovinsko-pravni odnosi na ovom lokalitetu i stvorena je pretpostavka za realizaciju ovog projekta, koji se u potpunosti finansira iz Budžeta općine Zavidovići.

Nakon završteka radova riješit će dugogodišnji problem odvijenja saobraćaja u ovom dijelu općine Zavidovići i naprijediti ukupna saobraćajna infrastrukturu naše Općine.

Obzirom da će se radovi izoditi u najužem gradskom dijelu, mole se građani za razumijevanje i strpljenje zbog moguće pojave otežanog odvijenja saobraćaja u ovom dijelu grada za vrijeme izvođenja radova zbog angažmana građevinske i transpotrne mehanizcije.
(zdici.info)