ZENICA Iz korita Bosne izvučeno tijelo mlađeg muškarca

crna-hronikaNa području Starog tunela, nedaleko od sela Koprivna i Vranduk, petnaestak kilometara nizvodno od Zenice, u koritu rijeke Bosne sinoć oko 20 sati primijećen je leš.

Vatrogasci i policija odmah su izašli na teren te su oko 20.40 sati izvukli tijelo na obalu. Riječ je o mlađem muškarcu, a, prema opisu, na sebi je imao bijele patike, tamne hlače i smeđi kaiš. Policija za sada nije dala detaljniji opis.

Dežurni kantonalni tužilac Branislav Tomaš naložio je obdukciju tijela, koje je prebačeno na Patologiju Kantonalne bolnice Zenica. Iako to nisu željeli potvrditi ni policija ni tužilac, od osoba koje su bile uključene u akciju izvlačenja tijela saznajemo da je u pitanju Zeničanin Tarik Mezetoviću zvani Mačak (37), koji je nestao u noći na 30. januar, nakon što je pao u rijeku Bosnu na lokalitetu Ušće u Zenici. Više detalja bit će poznato nakon obdukcije koja bi trebala biti obavljena danas te nakon što članovi porodice eventualno prepoznaju odjeću i tijelo. Nakon što je Mezetović nestao, njegova supruga Nejra organizirala je više akcija potrage, u kojima su učestvovali specijalci, ronioci, ekipe Civilne zaštite i brojni dobrovoljci koji su pregledali korito i obale Bosne sve do Maglaja, ali bez rezultata. (avaz.ba)