Zavidovići: Pogon za proizvodnju montažnih kuća izgorio do temelja

101-658x439Požar koji je izbio jedan sat iza ponoći u pogonu za proizvodnju montažnih kuća Krivaja uzrokovao je ogromnu štetu, potvrdio je za Faktor.ba Remzo Šogolj iz Službe za upravu civilne zaštite Zavidovići.

Požar je lokalizovan. Trenutno se gase pojedinačna zgarišta i gotovo je sve ugašeno. U potpunosti je izgorio proizvodni dio montažnih kuća. Izgorjelo je sve do temelja, šteta je ogromna – kazao je za Faktor.ba Remzo Šogolj.

U gašenju požara učestvovale su ekipe Profesionalnih vatrogasnih brigada iz Zenice, Maglaja, Žepča i Zavidovića, radnici komunalnih preduzeća, građani te radnici Krivaje.

– Učestvovalo je oko 100 profesionalnih vatrogasaca. Bilo je veoma rizično za obične građane, tako da su ekipe iz susjednih gradova došle u pomoć. Jedan vatrogasac iz Zavidovića imao je problema sa disanjem, ali je ekipa Hitne pomoći odmah pritekla u pomoć i sve je prošlo bez većih posljedica. Također, kada se desila eksplozija, jedan građanin je tokom pada malo posjekao nogu, ali je prošao sa lakšim povredama – objasnio je Šogolj.

Kako kaže Šogolj, na mjesto požara stigli su i istražni organi kao i dežurni tužilac.

– Kada požar bude u potpunosti ugašen, istražne radnje će početi. Za sada ne možemo govoriti o mogućem uzroku požara, ali je šteta ogromna – zaključio je naš sugovornik.

Podsjetimo, borba vatrogasaca sa vatrenom stihijom trajala je više od tri sata, a tek jutros je požar stavljen pod kontrolu. Ljudskih žrtava nije bilo, a materijalna šteta koja je nastala je ogromna.

faktor.ba