Zakletva epizoda 648

Beyhan govori ukućanima da je ova kuća sada njihova, njen sin Savaš ju je kupio, a on nikada ništa ne radi na nelegalan način. Džavidan je ljuta, ali je Emir smiruje. Emir govori da je to njihov dom, po srijedi je greška, ali će je ubrzo ispraviti.

Beyhan im govori da je kuća sada njena i da počnu da se pakuju. Gulperi izjavi saučešće Bejhan. Ova je gruba i govori joj da će platiti za izdaju. Savaš dolazi po majku. Beyhan govori da će se vratiti, jer ta kuća njoj pripada.

Savaš se složi sa njom. Gulperi pokušava da dokaže Savašu i Beyhan da Tarhunovi nisu ni za šta krivi, ali uzalud. Beyhan se useljuje u kuću, iako Emir sa porodicom odbija da izadje. Džavidan pita Emira da li je moguće da ih ovako tretiraju u sopstevenoj kući.

Beyhan Gulperi tretira kao služavku. Emira to jako razljuti. Emir:”Ti si moja žena! Rekla si da ona ne treba da zna da je naš brak lažan. Još uvijek želiš da misli da si mi žena, zar ne? Onda zapamtite da niko, niko ne može natjerati ženu Emira Tarhuna da nosi torbe i služi. Ako to prvo ti naučiš, onda će i ona. Ako ćemo da igramo, igraćemo ovu igru po mojim pravilima, razumiješ?”