Zakletva

Zakletva epizoda 716

Gulperi objašnjava Savašu da će Bejhan u suprotnom ponovo pokušati da naudi sebi. Savaš odlučno odbija. Emir osjeća olakšanje, ali je ljut na Gulperi. Gulperi se okreće i vidi Emira. Pokušava da mu objasni, ali je on duboko razočaran. Sada Gulperi ne osjeća samo krivicu prema Bejhan, već i prema Emiru.

Savaš je razmislio i odlučio da će uzeti svoje i otići, jer ne želi da mu majku izjede vatra osvete. Savaš ne želi da izgubi majku. Baran nije zabrinut za Bejhan, ali se plaši nje, pa čak se brine i za svoju Fidan. Bejhan šokira saznanje da je Gulperi vratila Savašu prsten i vrijedja je…

Ona čak daje sebi za pravo da govori loše i o Gulperinoj majci. Gulperi, koja je sve uvrede mirno prihvatala, sada postaje potpuno druga osoba. Čak i sama Bejhan je šokirana kada je vidi takvu. Emir i Yigit su vodili zeca kod veterinara i sada su sa njim malo u šumi.

Gulperi, slomljena bolom, trči u šumu, kako bi iz sebe izbacila svu negativnu energiju. Sa druge strane, Džavidan i Bejhan se raspravljaju. Bejhan pokušava da odgurne Džavidan i pada niz stepenice. Savaš dolazi i zatiče majku bez svijesti.