Home / Serije / Turske serije / Zakletva / Zakletva epizoda 718

Zakletva epizoda 718

Džavidan privode. Savaš je ljut i pita majku kako je mogla, on je vidio cijelu istinu. Bejhan pokušava da ga ubijedi da je Džavidan pokušala da je ubije. Džavidan, za to vrijeme, u policijskoj stanici, daje iskaz. Policajac kaže da je optužena za pokušaj ubistva, nema svjedoka i ne može da se brani s slobode.

Advokat predlaže Emiru da Bejhan proglase mentalno nestabilnom, kako se njena izjava ne bi računala. Emir to odmah odbija. Savaš staje u odbrani Džavidan. Bejhan je šokirana. Podsjeća je, da se od nje naučio pravdi (istini) i zakonu . Stoga je pita, gdje je žena koja ga je naučila da je i optužba bez dokaza surovost.

Bejhan ga podsjeća da su Tarhunovi za sve krivi. Zbog njih je sahranila muža i svoja dva sina. Gulperi i Savaš ipak ne vide samo lošu Bejhaninu stranu, već i onu dobru. Ona je uzela dva siročeta i odgajila ih. Odgajila je Gulperi da bude dama, iako je smatrala kćerkom nečasne žene i Savaša da bude muškarac. Dok Džavidan moli Emira da je ne posjećuje u zatvoru, ma koliko tu dugo ostala, Emir saznaje da je Džavidan oslobodjena zahvaljujući Savaševoj izjavi.

Džavidan se vraća kući sa Emirom, ali nov problem nastaje kada shvate da Gulperi nema nigdje. Gulperi luta. Gulperi vidi more i sada samo ide ka njemu, sa ciljem da oslobodi svoju bol, svoje breme, svoje brige. Svaki korak koji napravi i dođe u dodir sa morem, Gulperi nešto osjeća.