Zakletva

Zakletva epizoda 724

Svi su u Tarhun porodici sretni. Medjutim sreću im prekida pucanj usmjeren ka njihovoj kući. Emir zove Savaša i pokazuje mu smjer iz koga je napadač pucao. Njih dvojica stižu napdača i zahtjevaju da im kaže ko ga je poslao. Sa druge strane, Kemal je oslobodio svoju Narin. Ona mu govori da će ga i djeca voljeti poput nje.

Bekir pita Džavidan ko to želi da naudi njegovoj kćerci. Džavidan mu govori da će mu ispričati sve o Gulperi, od samog početka. Bejhan je bijesna što je Savaš uz Tarhunove i što je jeo sa njima za istim stolom. Bejhan viče na Gulperi. Medjutim, ovog puta Bejhan doživi šok jer u Gulperinu odbranu staje Bekir.

Bejhan je bijesna i govori da je taj čovjek ubica. Savaš je oštro presječe i kaže da je ubica u stvari Kasim. Narin tokom pregleda saznaje da postoje abnormalnosti u razvoju beba. Emir nalazi napadača i pita ga ko ga je poslao.

Gunman laže da ga je poslao Bekir. Bekir je zabrinut za kćerkinu bezbijednost i riješi da ode kako bi je zaštitio. On joj ostavlja pismo i navodi razlog svog odlaska. Gulperi uplakana govori Emiru i Savašu da joj je otac otišao.