Zakletva epizoda 646

Savaš kaže da kuća u kojoj živi Emirova porodica sada pripada njemu. Ovo izaziva ogorčenje u domaćinstvu. Gulperi traži od Emira da je pusti, onda će se sve, po njenom mišljenju, normalizovati. Emir odbija. On kaže da je sada pod njegovom brigom i da ne može da ode. Obome prolaze riječi tetke Kadrije kroz glavu.

Narin ne može da vjeruje u Kemalov povratak kući. Kemal kaže da je njihova patnja završena. On ide da se pozdravi sa Minever. Svi su srectni što se vratio kući. Posebno Narin. Meltem planira bjekstvo u inostranstvo. Šalje Hakana u banku da isplati sav novac kompanije.

Porodica sjedi za božićnu večeru. Kemal kaže da mu je, osim zdravlja, najveći dar imati voljene osobe. Meltem zove medicinsku sestru, ali se ona ne javlja. Kasnije joj Meltem kaže da će je obavijestiti čim Kemal izađe iz kuće. U Emirovoj kući, Gulperi svjedoči kako Tulaj ponovo juriša na nju.

Kaže da joj je Emirova porodica veoma važna i da će učiniti sve da ih spriječi da ostanu bez doma. Zatim tješi Džavidan, koja žali zbog gubitka svog doma. Dolazi im Emir i govori im da se smire, jer će on sve srediti i oni neće izgubiti dom.