Zakletva epizoda 451

Emir ipak uzima vjenčanicu za Feride i donosi je kuci. Feride mu kaže da nema potrebe. Emir joj kaze ovo je tvoje vjenčanje, sve mora biti lijepo jer to zaslužuješ, pripremi se krojač će biti ovdje i doći će iz organizacije, čekam te.

Feride gleda u vjenčanicu i plače. Kemal je prespavao noć ispred Narinine kuće. Stigla je organizirana kompanija, Emir govori Feride uživaj, danas samo razmišljaj o svom vjenčanju.

Dolazi krojačica i govori gospođo Feride, nadam se da je to prekrasno vjenčanje, započnimo s probom vjenčanice, a ja ću ti dati informacije o organizaciji koju je gospodin Emir predložio. Narin je zao Kemala koji je počeo kašljati.

Feride govori Melike bio je to njezin veliki san, vidjeti svoju djevojčicu odjevenu u bijelo, kad dođe taj dan, ja ću voditi tvoju svadbu, rekla je, voljela bih da me vidi, Melike, moja majka.

Ako nema tvoje majke, neću je zamijeniti, ali učinit ću ono što ona ne može ako želiš, Feride. Feride kroz suze zahvaljuje se Melike.

Emir slučajno uđe u Feridinu sobu dok je isprobavala vjenčanicu i njegova ljubav zasija kada je ugleda tako lijepu pa je krene poljubiti. Feride ga odgurne, jedva se suzdrži.