U Trnovu ubijen mladić, uhapšen osumnjičeni Koso Almir

Sinoć je na području općine Trnovo, u selu Dejčići došlo do tuče u kojoj je smrtonosne povrede zadobio 28-godišnji Kremo Sedin.

u-trnovu-ubijen-mladic-ubiac-uhapsen_1424178795Sinoć oko 20 sati, IV PU je obavještena da je u mjestu Dejčići, općina Trnovo, došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom između K.S. iz Sarajeva i K.A. iz Trnova. Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli parkirano putničko motorno vozilo marke renault clio, pored kojeg se nalazilo povrijeđeno lice K.S.. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt K.S.(1986) iz Sarajevu, gdje je i nastanjen, saopćeno je iz MUP-a KS, te doaju:

– U neposrednoj blizini mjesta događaja pronađen je i izuzet nož koji je najvjerovatnije korišten prilikom izvršenja pomenutog krivičnog djela. Tijelo preminulog je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužioca izvršiti obdukcija.

Kako oslobođenje nezvanično saznaje, pripadnici MUP-a KS noćas oko dva sata u ulici Nerkeza Smailagića, općina Novi Grad Sarajevo, slobode su lišili Almira Kosu (1985) i B.A. (1995) oboje iz Sarajeva.

Nakon završene kriminalističke obrade Koso Almir će zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivino djelo ubistvo, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. B.A. će biti ispitana u svojstvu svjedoka, a zatim otpuštena iz službenih prostorija.

(Oslobodjenje.ba)