Tuesday, February 23, 2021
Home Serije Najave serija Turska serija “Potraga za pravdom” na OBN TV

Turska serija “Potraga za pravdom” na OBN TV

- Advertisement -

Turska serija Potraga za pravdom” je telenovela snimljena 2011. godine prema najpoznatijem turskom mjuziklu iz 1964. godine “Kesanli Ali Destani ”, autora Halduna Tanera, koji je izvođen, osim u matičnoj zemlji i u Njemačkoj, Engleskoj te zemljama bivše Jugoslavije. Ljubavna tematika serije duboko je inkorporirana u zavjere i prevare, zbog kojih osim ljubavne drame, pratimo i onu licnu dramu čovjeka nevino osuđenog u borbi za pravdu i slobodu.                           Epizode serije

- Advertisement -


Priča započinje u naselju Sineklidag, davne 1959. godine. Ali je dobrodušni mladić koji živi sa majkom Hasibe i još od djetinjstva je zaljubljen u Zilhu koja živi sa ujkom. Nakon povratka iz vojske, Ali odlučuje zatražiti Zilhinu ruku od njenog proračunatog daidže Ihsana koji od njega zauzvrat traži novac.
Njihovoj ljubavi se protivi i Alijeva majka. Ali na sve načine pokušava zaraditi novac kako bi bio sa Zilhom.

S druge strane, u Zilhu je zaljubljen i problematični Sipsi, koji već ima dogovor s Ihsanom. Sipsi i njegov prijatelj Cafer isplaniraju Ihsanovo ubistvo, te krivicu prebace na Alija koji dobije dugogodišnju zatvorsku kaznu. Ali u zatvoru nauči da je život najčešće okrutan i nemilosrdan prema dobrim ljudima, te tako postaje potpuno druga osoba kojoj je glavni cilj osvetiti se Caferu i Sipsiju. On više nije sam i nezaštićen, jer mu se, nakon izlaska iz zatvora, pridružuju njegovi novostečeni prijatelji Rüstem i Kazim.
Seriju možete gledati od petka 08. septembra u 17:55h na OBN televiziji

- Advertisement -

Najnovije objave

Akinci 8 epizoda

Akinci 7 epizoda

Akinci 6 epizoda

Akinci 5 epizoda

Cukurova 85 epizoda

Melek 125 epizoda