Turska serija “Potraga za pravdom” na OBN TV

Turska serija Potraga za pravdom” je telenovela snimljena 2011. godine prema najpoznatijem turskom mjuziklu iz 1964. godine “Kesanli Ali Destani ”, autora Halduna Tanera, koji je izvođen, osim u matičnoj zemlji i u Njemačkoj, Engleskoj te zemljama bivše Jugoslavije. Ljubavna tematika serije duboko je inkorporirana u zavjere i prevare, zbog kojih osim ljubavne drame, pratimo i onu licnu dramu čovjeka nevino osuđenog u borbi za pravdu i slobodu.                           Epizode serije


Priča započinje u naselju Sineklidag, davne 1959. godine. Ali je dobrodušni mladić koji živi sa majkom Hasibe i još od djetinjstva je zaljubljen u Zilhu koja živi sa ujkom. Nakon povratka iz vojske, Ali odlučuje zatražiti Zilhinu ruku od njenog proračunatog daidže Ihsana koji od njega zauzvrat traži novac.
Njihovoj ljubavi se protivi i Alijeva majka. Ali na sve načine pokušava zaraditi novac kako bi bio sa Zilhom.

S druge strane, u Zilhu je zaljubljen i problematični Sipsi, koji već ima dogovor s Ihsanom. Sipsi i njegov prijatelj Cafer isplaniraju Ihsanovo ubistvo, te krivicu prebace na Alija koji dobije dugogodišnju zatvorsku kaznu. Ali u zatvoru nauči da je život najčešće okrutan i nemilosrdan prema dobrim ljudima, te tako postaje potpuno druga osoba kojoj je glavni cilj osvetiti se Caferu i Sipsiju. On više nije sam i nezaštićen, jer mu se, nakon izlaska iz zatvora, pridružuju njegovi novostečeni prijatelji Rüstem i Kazim.
Seriju možete gledati od petka 08. septembra u 17:55h na OBN televiziji