Toscana

Toscana 40 epizoda

Elisabetta prizna Ruggeru da je ona prije 30 godina ubila Rosu, no htjela je biti sigurna da će se on osvetiti te ubiti Rosine skrbnike. Ruggero želi dići ruku na Elisabettu, no tada upadne don Lorenzo koji pomogne majci da pobjegne pa zaključa Ruggera i Auroru.Oslobodivši se, njih se dvoje domognu dnevnika, no otkriju da je Elisabetta iščupala jednu stranicu. Don Lorenzo preklinje majku da prestane ubijati, no ona ga neće slušati. U očaju don Lorenzo pokuša zaustaviti majku te se posluži benzinom kojim je ona kanila ubiti Alessandra.

Elisabetta se uhvati za sina koji, ne mogavši je se osloboditi, izgori zajedno s majkom i onom jednom stranicom dnevnika. Alessandro, Ruggero,Veronica i Aurora izađu iz podruma Pietrarosse dok hitna odvozi trupla Elisabette i don Lorenza. U međuvremenu se Laura vraća majci Lisandri i počinje raditi kao prostitutka u bordelu. Amina, Ruggero i Veronica pronalaze Violu u podrumima Pietrarosse. Ona se odluči predati karabinjerima, no prije toga joj Ruggero kaže istinu: Viola je bila posvojena, a Aurora je njegova biološka kći. Veronica priznaje Antoniju majčina ubojstva te bude uhićena kao supočiniteljica. Istina o Edoardu ne izbije na vidjelo te on – tužan što je izgubio Auroru – odluči zauvijek otići iz mjesta. Elena odlazi zauvijek s imanja da bi živjela s Antoniom. Aurora želi da se napravi DNK-test da bi saznala je li Rosa zaista njezina majka. No Ferentino i sudac Savio falsificiraju nalaze kako bi ispali negativni. Međutim Antonio obavi još jedan test, a ovaj su put rezultati pozitivni. Ferentino je uhićen zbog falsificiranja i zbog toga što je član Triju ruža.

Alessandro pronađe tragove krvi na haubi majčina auta. Ispada da je to krv Ottavije Taviani te se otkrije da je Livia ubila Ottaviju. Usto, neki su dokumenti dokaz da je i Livia bila član bratstva. Uhite je. Kao nasljednica Gorijevih Aurora ima pravo na vinograd koji su Luca i Livia Monforte ukrali njezinoj obitelji koja je tada posjedovala Pietrarossu. Livia je također optužena za pokušaj ubojstva Eve Taviani prije mnogo godina i za poticanje na ubojstvo Rose Gori – ona je naredila Elisabetti da ubije Rosu. Marzia i Tessa odu u Sommarivine konjušnice po malu Evu i vrate je roditeljima. Elvira i Filippo nastave svoju vezu, a Cesare se pomri sa sinom. U Pietrarossi Aurora nađe Veronicino pismo u kojemu piše da dok joj Aurora ne da staro imanje, Veronica joj neće dati da bude s Alessandrom kada izađe iz zatvora. Dok se Aurora vraća u Primaluce, upali se svjetlo na tavanu Pietrarosse. Ondje je lik koji nosi isti plašt koji je rabila Elisabetta… Lik promatra Auroru kako odlazi. Alessandro i Aurora se pomire, no mladi joj se Monforte nije spreman vratiti. Možda jednoga dana, zajedno s malom Evom, opet pokušaju biti sretna obitelj kao nekada.