Sudbonosni dom 33 epizoda

Stvari se izmiču kontroli jer se Mehdi umiješa u situaciju sa Zejnebinom sigurnosti jer će preuzeti stvari u svoje ruke. Obje Zejnebine majke se ponovo miješaju u njen život. Nakon toga Zejnep ih podsjeti na to da ona odlučuje o svom životu. Jasno im da do znanja da će Mehdi odgovarati za sve što učini pogrešno ali ovaj put zaista nije kriv.

Mehdi u policijskoj stanici zagrli Zejnep i kaže joj da on nije ništa napravio, da bude sigurna u to. Bariš pokazuje ljubomoru zbog koje će napraviti korak koji će ga samo udaljiti od Zejnep. Mehdi se sa razlogom brine zbog neprijatelja koji okružuju Zejnep ali i njega samog. Mehdijevi postupci neće odgovarati Barišu.

Između njih će izbiti svađa u policijskoj stanici dok Zejnep daje izjavu. Bariš krivi Mehdija za Zejnepin napad iako je Mehdi izjavio da on nema veze sa tim. Zejnep zaustavlja Mehdija da ne napadne Bariša koji ga je izazivao na tuču. Dok Džemre i Benal pokušavaju da se naviknu na svoj novi život, one moraju da se naviknu i na novog Mehdija. Nuh će imati problem kako da prizna Mehdiju da će nastaviti da radi kao Barišev vozač.