Home / Zdravlje / Šta nam lice govori o zdravlju?

Šta nam lice govori o zdravlju?

1. Žute fleke oko očiju, nosa ili usta
Razlog tome može biti visok holesterol. Bolest se naziva ksantelazma a riječ je o žućkastoj izraslini na koži očnih kapaka ili nosa. Ksantelazma se često javlja kod osoba s povišenim vrijednostima kolesterola i triglicerida u krvi. Češće se javljaju kod ženske populacije.

2. Blijeda koža
Nedovoljno krvi stiže do kože. Razlog može biti premalo crvenog mesa. Anemija izazvana nedostatkom željeza utječe na 1,6 milijardi ljudi u svijetu. Ona dolazi s ključnim simptoma poput blijede kože a ponekad i tamnim krugovima oko očiju.
Ostali simptomi mogu uključivati umor i pospanost zbog nedostatka željeza, znači mišići ne dobivaju dovoljno kisika koliko je potrebno.

3. Akne na bradi
One mogu upućivati na sindrom policističnih jajnika. Mnogim ženama akne će se pojaviti na bradi ili čeljusti, jer je to područje posebno sklono oscilacijama u hormonima progesteronu i testosteronu, osobito oko mjesečnice, piše Telegram.

4. Popucale kapilare
Razlog se može kriti u previše crvenog vina. Zbog konzumiranja alkoholnih pića krvne žile samo u dvije godine izgube tonus i osoba može završiti s trajnim crvenilom na licu i popucalim kapilarama. Također tome pridonosi i kofein kao i začinjena hrana. Najbolja stvar koju možete učiniti kako biste zaustavili pogoršavanje situacije je izbjegavanje bilo kakve takve hrane i pića te obavezno korištenje kreme za sunčanje.

5. Duboke bore
Razlog se možda krije u pušenju jer ono pogoršava bore. Znanstvenici su dokazali da pušenje izaziva sužavanje krvnih žila u gornjim slojevima kože, što ograničava dotok kisika i hranjivih tvari u kožu, uključujući vitamin A. Neki spojevi iz dima cigareta uništavaju kolagenska vlakna u koži koja čine kožu čvrstom i elastičnom.

error: Zabranjeno kopiranje !!