Srebrenica: Porodici iz Karačića izgorjela montažna kućica

Novu godinu nažalost u svojoj kući neće dočekati porodica Mirnesa Karića iz srebreničkog sela Karačići. Naime, ovoj porodici 30.decembra izgorjela je montažna kućica koju su dobili od organizacije BHB a u kojoj su življeli.

1Novi smještaj našli su kod komšije u kući u kojoj nema namještaja ali ni peći. Mirnesov otac Nedžib kaže da su uspjeli ugasiti požar ali se više u ovoj montažnoj kućici ne može živjeti.

-Sin mi nije bio u kući tako da ne zna šta je moglo biti uzrok požara, da li struja ili šporet jer je to drvena kućica. Uspjeli smo nešto spasiti i ugasiti ali više nije za upotrebu, ne može se više tu živjeti.

Donja prostorija je izgorjela skroz, jer to je drvena kućica od organizacije BHB. Izgorjele su instalacije, namještaj, sve je uništeno. Prilikom gašenja dobili smo manje opekotine, ali hvala Bogu sve se dobro završilo jer nije bilo povrijeđenih –kaže Nedžib dodajući da je sina i njegovu porodicu privremeno smjestio u kuću kod komšije . Apelujemo na sve one koji su u mogućnosti 2da pomognu porodici Karići kao bi imali osnovne uvjete za život.

(rtvsrebrenica)