Nesreća u rudniku u Han Biloj: Smrtno stradao jedan rudar

Sinoć je policijskoj stanici Travnik oko 21.40 sati prijavljena nesreća u Rudniku mrkog uglja “Abid Lolić” u Han-Bili, općina Travnik. U nesreći je smrtno stradala jedna osoba.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio Rusmir Prohan, glasnogovornik Ministarstva za unutrašnje poslove Srednjobosanskog kantona, dežurni medicinski tehničar bolnice Nova Bila prijavio je da je u bolnicu dovezeno beživotno tijelo rudara rudnika mrkog uglja „Abid Lolić“ Han-Bila.

“Po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta izišla je patrola policije koja je u razgovoru s odgovornim osobama u rudniku doznala da je u rudarskoj nesreći smrtno stradao rudar E.S. (rođen 1980. godine) iz mjesta Han-Bila, općina Travnik, dok je drugi rudar inicijala R.H. (rođen 1985.godine) iz mjesta Pode, općina Travnik lakše povrijeđen. Na lice mjesta izašao je i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Travnik”, kaže Prohan.

On dodaje kako bi uviđaj trebao ubrzo početi, a obavit će ga rudarski inspektori, te da će tek tada biti poznati uzroci nesreće.

(Radiosarajevo)