Home / Zdravlje / Ne možete bez ove namirnice, a otrovnija je i od cigareta!

Ne možete bez ove namirnice, a otrovnija je i od cigareta!

Ako ste se pitali kako to da neko ko nikad u životu nije zapalio cigaretu, a pritom je živio zdrav život negdje na selu, daleko od gradske vreve i zagađenja, može da oboli od raka pluća, sada nauka ima odgovor na to pitanje.

Čuli ste sigurno za ugljene hidrate, ali ovo niste znali…

Bijeli šećer je najveći krivac za nastanak raka, njegovo širenje i nemogućnost liječenja! Šećera ima svuda, od soseva, pića, alkohola, keksova, kolača i peciva! Jednostavno ga zovu nevidljivi ubica koji je GORI I OD CIGARETA u pojedinim situacijama!

U pitanju su namirnice koje našem organizmu daju energiju i vitalnost. Međutim, kada se s njima pretjeruje, postoji opasnost od prekomjernog gojenja, dijabetesa i drugih zdravstvenih problema.

Najnovija studija, objavljena u žurnalu Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, dokazala je da česta konzumacija ugljenih hidrata, a naročito onih sa visokim glikemijskim indeksom – poput bijelog hljeba, kornfleksa, ekspandiranog pirinča – povećava rizik od raka pluća za nevjerovatnih 49 odsto.

Što je najgore, posebno su ugroženi upravo nepušači, jer kako statistike pokazuju, bitku sa ovom bolešću izgubi 12 odsto baš onih osoba koje su se sve vrijeme čuvale od duhanskog dima.
alternativaljekovitogbilja.info

error: Zabranjeno kopiranje !!