Hrvatska: Supružnici iz BiH poginuli kod Makarske

nesreca_hrvatska_4715U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na makarskom području u Hrvatskoj, poginuli su supružnici, državljani Bosne i Hercegovine, a njihova maloljetna kćerka je povrijeđena i prva pomoć joj je pružena u Domu zdravlja Makarska, doznaje se u splitskoj policiji po završetku uviđaja.

Saobraćajna nesreća dogodila se jutros oko pet sati u mjestu Podaca nedaleko od Makarske, gdje je automobil ford focus sa bh. tablicama prvo udario u betonski zid, a potom sletio nekoliko metara ispod ceste. U slijetanju vozila je na mjestu nesreće poginula suvozačica, dok je vozač davao znakove života, no i on je nakon nekog vremena od težine povreda umro na mjestu nesreće, neslužbeno se doznaje.

Porodicu stradalu u teškoj nesreći iz potpuno uništenog automobila izvlačili su vatrogasci, piše Index. Tokom trajanja uviđaja dionica Jadranske magistrale kod Lokve Rogoznice bila je zatvorena za saobraćaj.

Neslužbeno se doznaje kako je porodica iz BiH krenula na ljetovanje, a da je do nesreće najvjerovatnije došlo kada je vozač zaspao za volanom. (faktor.ba)