Home / Zdravlje / Čudo koje se dešava kada pijete mlaku limunadu na prazan želudac

Čudo koje se dešava kada pijete mlaku limunadu na prazan želudac

Svima je opće poznato da je limun jako koristan za naš organizam, a koja čuda radi organizmu , kada mlaku limundau pijete na prazan želudac, evo nekih od primjera:

Imunitet

Limun je bogat vitaminom C, koji jača imuni sistem i bori se protiv prehlade i gripe. A kako je i željezo iznimno bitno za naše zdravlje, limun pomaže u lakšem “izvlačenju” ove supstance iz hrane koju jedemo.

Energija

Kalij i magnezij je odličan stimulans za naš mozak i nervni sistem, pomaže vam u borbi protiv stresa i depresije, pomaže vam da se fokusirate. Odličan je za ljude sa stresnim zanimanjima jer pomaže da se riješe stresa i dobiju više energije.

Hidratacija

Svako jutro popijte čašu limunade da ostanete hidrirani i zdravi, ali ne morate se ograničavati. Možete piti limunadu tokom cijelog dana.

Čišćenje

Limun vam pomaže da očistite tijelo od toksina koji bi vam oštetili ćelije, tkivo, organe… Stimulira jetru da proizvede više enzima, čisti vaš urinarni trakt, probavni sistem…

Antibakterijske i antivirusne koristi

Koristan je u borbi protiv prehlade, gripe, umiruje grlo, smanjuje šlajm… A uz to i daje svježinu vašem dahu.

Koža

Bogat je izvor antioksidansa i zato umanjuje radikalnu štetu na kožu. Tu nastupa i vitamin C koji održava elastičnost kože i spriječava stvaranje bora i crvenila.

Kilaža

Limun pomaže u borbi protiv one slatke želje da gricnete nešto, stoga vam može pomoći da se duže osjećate sitim.

error: Zabranjeno kopiranje !!