Ambasadorova kći 42 epizoda

Melekino nasilno oduzimanje učinit će sve skrhanim, a naročito Sandžara. Opkoljen očajem, Sandžar počinje svim snagama da se bori da vrati svoju kćer i dobije starateljstvo. Međutim, najvažnija stvar koja će odrediti konačnu odluku bit će izvještaj socijalnih službi.

Načuvši šta se desilo, te podležući svojim osjećanjima, Mavi će se u jednom dahu naći pored Sandžara. Sandžar pak nikako ne može sebi da oprosti, no zahvaljujući istini koju je saznao, suočava se sa Mavi. Iako se Mavi zbog proisteklih dešavanja bori sa duhovima prošlosti, zbog Sandžarevog trenutnog rata, stajat će čvrsto uz njega.

Njihove boli će ih zbližiti više nego ikad. Guven pokušava zamazati oči Melek, lažnim i bez ljubavi kreiranim poretkom za nju. Kako bi se Melek mogla vratiti, te usred griže savjesti, stanovnici konaka se užurbano dovode u red. Iako prolazi kroz razna iskušenja, koja su joj nametnuta u ovom novom životu, Melek ipak pokušava da se održi na nogama zbog svog oca.

U isto vrijeme dok je Sandžar prinuđen da se drži podalje od Guvena, da ne bi u potpunosti izgubio kćerku, Melek, zahvaljući nekom totalno neočekivanom, upada u avanturu punu iznenađenja. Ovog puta će svi biti šokirani razvojem dešavanja.