Recepti

Jagodice

Sastojci: 25o grama šećera u prahu, 125 grama maslaca, 200 grama kokosovog brašna, extrakt jagode, crvena prehrambena boja, zelena prehrambena boja

Način pripreme: Umutite 25o grama šećera u prahu sa 125 grama margarina ili maslaca. U to dodajte aromu jagode (ja sam imala bezbojnu) i još malo mutite. Na ovu količinu sam stavila 2oo grama kokosovog brašna, sve dobro umutila i onda pomalo dodavala jos extrakta od jagode u boji i crvene boje za kolaće dok nisam postigla boju. Malo masu ostavite da stoji jer kokosovo brašno upija masnoću pa nakon pola sata počnite raditi jagodice.

Mislim da vam se ne bi trebalo lijepiti za ruke ili po potrebi još malo dodajte kokosovog brašna. U rukama napravite lopticu i onda je na jednom dijelu vrtite između prstiju i malo izdužujete u obliku jagode. Kad to uradite, na gornji širi dio stavljate listić sa čačkalicom i jagode redate na tacnu na koju stavite papirni ubrus. Kad ste sve završili (bude dosta mase pa možda probate i sa pola mjere), otopite malo čokolade sa jednom kašikom ulja, malo je prohladite da ne bi vruća otopila jagodicu i malom kašikom ukrasite jagodice onako po sopstvenoj kreaciji..