Vatrene ptice

Vatrene ptice 9 epizoda

Gulajše proživljava pakao sa čovjekom za kojeg su je prisilili da bude. Ona ga udara govoreći mu da je ne dodiruje. On joj kaže da joj nije neprijatelj, on je samo zaljubljen u nju i voli je. Gulajše očajna pita ga da li je to ljubav, prisiliti nekoga da bude s nekim koga ne voli.

Nakon sto napravi problem, Gulajše završava u policiji gdje jedva dočeka Barbarosov zagrljaj. Nakon toga njih dvoje odlaze u vikendicu gdje skupa večeraju i odmore se zajedno. Barbarosa pitaju zasto bi se zapalio, ko bi normalan tako nešto učinio.

Barbaros odgovara da je to učinio zato sto je on policajac.Ko je čuo njihov razgovor? Sabit koji na ulicama govori da je došao mjesec Ramazan, sreće ponovo svoju majku kojoj kaze da je on, Sabit. Tada joj ispadaju kese iz ruku.

“Kažem da više neću biti svoj vlastiti čuvar. Po prvi put u životu kažem da učim vjerovati nekom drugom osim Žar pticama.”Izjavljuje Gulajše. Došao je veliko gost, mjesec posta, Ramazan. Ali kao i Mercan su smeksali. Gulajse provodi sve vise vremena sa Barbarosom isčekujuci iftar.

Sada je pitanje da li ce to povjerenje će biti toliko poljuljano kada sazna da je pravi Varvarin policija i shvati da je Varvarin zainteresiran da ga odvede do oca. Barbaros je također zaljubljen, ali kada Laru odvede njenom ocu, suočit će se s činjenicom da se između njih ništa ne može dogoditi.