Vatrene ptice

Vatrene ptice 16 epizoda

Barbaros, koji saznaje da je njegova rođena majka oduzela djevojku koju voli iz majčinih njedara, i drži hladnokrvnu glavu pred Çatalom, ima veliki napad panike čim ode. Nakon toga, ne zna kako da pogleda Gülayşe u lice.

Gülayşe spaja Sabita i Barbarosa kako bi se Sabit prisjetio Barbarosa i onoga što je zaboravila. Njen plan funkcionira, Sabit počinje da se prisjeća šta se dogodilo i ispriča to Gülayşeu.

Kada počne shvaćati istinu, Ali proganja Hacer, koja je između njena dva brata i koja je u velikim bolovima; još više ga zateže.

Sa Harpunom i Barbarinom, on se svakog trenutka približava povlačenju Menderesovog užeta. Ali baš kada su vodili Nermina u filijalu da svjedoči, kada je klinac sa ulice izbo Nermina, Ali i Barbaros su donijeli odluku.

Hoće li se Nizam moći ponovo spojiti sa ćerkom za kojom žudi već 23 godine? U kakvom će stanju biti Barbaros? Barbaros odluči reći istinu Gulajse. Jedna od najljepših scena je kako Barbaros govori istinu Gülayşe, i kaze joj da ima oca koji je trazio 23 godine a zatim je grli kada ona počne plakati.

Barbaros odvodi Gülayşe njenom ocu.Gulajše uplakana zagrli Barbarosa. Hoće li se sresti ona sa svojim ocem nakon toliko godina?I Barbaros plače skupa sa njom i njemu je teško.

Ali govori Mercan da ce Barbaros sve danas reci Nizamu i da ce Gulajse upoznati svoga oca. Napokon je dosao dan i Gulajse je stala ispred svoga oca koji joj je prišao i rado je zagrlio. Gulajse je također jako emotivna.

Nizam saznaje da se odazove njegova kcerka na ime Gulajse a ne Lara.Barbaros plače.Gulajse zagrli oca plačući. Sada Nizam hoce da mu kcerka bude uz njega a Ali neda nikome da uzmu Gulajse.