Turska Serija Paramparca sa prevodom

Gulseren je žena koja samo sto se nije porodila, odlazi na pijacu kako bi kupila voce i povrce i u povratku s pijace je udari zena s autom koja bude primorana da s muzem odvezu Gulseren u bolnicu jer se vec pocela poradjati.

U bolnici se desi da u isto vrijeme se poradja Gulseren i Dilara, zena od Džihana, i zbog slicnosti njihovih prezimena medicinske sestrice ce zamijeniti djecu i odnijet ce djevojcicu koju je rodila Gulseren Dilari a Dilarinu djevojcicu ce odnijeti Gulseren a da niko za to ne zna.

Dilara i Džihan su dali ime Dzansu svojoj djevojčici a dok su Gulseren i njen muz dali ime Hazal. Gulseren, koju je muž napustio prije nekoliko godina, nastavlja živjeti na periferiji Istanbula na granici siromaštva.

Njen najveći cilj je odgojiti na najbolji način koji može kao samostalna majka, svoju kćerku Hazal. Nakon 15 godina Hazal i Gulseren zive u stanu sa Hazalinom tetkom koja im stalno prebacuje zbog toga sto im pomaze i daje pare.

Uspješni i bogati biznismen Džihan ima problema u braku sa svojom suprugom Dilarom. Nastavljaju biti u braku samo zbog njihove djece, Ozana i Džansu.

Dzansu ima takmicenje u utrci konja gdje osvoji drugo mjesto, ali njena majka ne bude zadovoljna njenim uspjehom i tako nastupi svadja izmedju nje i njene kcerke Džansu koja ubrzo ima nesrecu, auto je udari.

Gulserin i Džihan ne znaju za postojanje jedno drugog, međutim njihovi putevi će se ukrstiti zbog greške koja je napravljena u bolnici gdje su njihove kćerke rođene.…

Tuđi život 1 epizoda
Glavne uloge su : NURGÜL Yeşilçay I Erkan Petekkaya

Ostali glumci su: Ebru Özkan, Civan Canova, Tolga Tekin, Cemal Hünal, Nursel Köse, Güneş Emir, Alina Boz, Leyla Tanlar, Burak Tozkoparan

Ukratko o seriji:
Ljubav razbijena na komade – Paramparčad.
Dvije nesretne sudbine se ukrstaju i povezuju dva potpuno razlicita svijeta.
S jedne strane samohrana majka koja pokusava da obezbijedi dobar zivot za svoju 14 godisnju kcerku. S druge strane ozenjen muskarac koji ima dvoje djece, dobar otac, uspijesan biznismen, ali nesretan.
Jedne kisne veceri sudbina ce neocekivano povezati dvije zene, troje djece i jednog muskarca.

Paramparčad 1 epizoda